Uutiset

2. Leirikirje

lähettänyt Jari Marvia 23.5.2016 klo 10.43

Kesän mahtavin leirikokemus lähestyy, oletko valmis?! Tässä alla on kaikki tarpeellinen tieto koskien Liekki 2016 sudenpentu- ja seikkailijaleiriä.


KYYDIT

Bussikuljetukset leireille lähtevät seuraavasti:

Toimen Pojat ja Jeanne d'Arc

Bussit lähtevät 08.06.2016 klo 09:00 Leppävaaran Läkkitorilta. Olethan paikalla viimeistään klo 08:45. Bussit lähtevät tasalta ja myöhästyneitä ei ole mahdollista jäädä odottamaan.

Tavastit ja Susiveikot

Bussit lähtevät 08.06.2016 klo 09:00 Myyrmäen Energia-Areenan parkkipaikalta. Olethan paikalla viimeistään klo 08:45. Bussit lähtevät tasalta ja myöhästyneitä ei ole mahdollista jäädä odottamaan.

Paluu leiriltä tapahtuu yhteisesti busseilla 12.06.2016 klo 13:00. Paluut ovat samaan paikkaan kuin lähtö noin klo 14:30.

VIERAILUPÄIVÄ

Vierailupäivä on 11.6.2016. Vierailupäivän hinta on 15 €/henkilö. Hintaan sisältyy kuljetukset, ruokailu sekä ohjelma. Vierailupäivään mukaan tarvitset omat ruokailuvälineet.

KÄNNYKÄT

Leirille ei saa ottaa omia kännyköitä tai muita elektronisia laitteita mukaan. Leirillä tavatut kännykät tai elektroniikka kerätään johtajien telttaan leirin ajaksi. Vastuu laitteista ennen takavarikointia on aina leiriläisellä. Kaikki viestintä kulkee leirin johtajiston kautta ja otamme vanhempiin aina tarvittaessa yhteyttä. Sen sijaan pientä lukemista ja/tai tekemistä on suositeltavaa ottaa mukaan.

LEIRIPÄIVÄN KULKU

Leiriläiset jaetaan ensimmäisenä päivänä leirivartioihin, joissa yövymme. Leirivartiot pystyttävät itselleen johtajien avustuksella omat teltat, roskikset ja vaatteiden kuivaustelineet. Leirivartiot koostuvat muutamasta luonnollisesta ryhmästä eli leiriläisen omasta ryhmästä ja sen lisäksi yhdestä tai kahdesta ryhmästä. Jokaisessa leirivartioissa on tuttu johtaja valvomassa vartioiden toimintaa. Päivisin sekoitamme eri ikäkausia ja lippukuntia mahdollisimman paljon, jotta kaikilla olisi mahdollisuus tutustua kaikkiin. Leirillä on paljon johtajia, kuten esimerkiksi muonittajat, ensiapuvastaavat ja leikittäjät. Kaikkia johtajia saa tarvittaessa nykäistä hihasta, oli asia pieni tai suuri.

Leirin aikana teema on eri elementit – tuli, vesi, maa ja ilma – joiden mukaan olemme suunnitelleet huikaisevaa ohjelmaa joka päivälle! Tuli-päivänä tutustumme tuleen, vesi-päivänä tutustumme paloautoon, ilma-päivänä tutkimme tuulta ja sen vaikutuksia ja paljon muuta! Muut leiripäivät kulkevat hyväksi havaitulla kaavalla; aamuisin lipunnosto ja aamupala, jonka jälkeen aamupäivän ohjelma, lounas ja pieni lepohetki. Iltapäivän ohjelman jälkeen on päivällinen ja iltaisin on ohjelmaa, uintia tai iltanuotio. Lopuksi jokainen leiriläinen rauhoittuu yöpuulle omassa leirivartiossaan.

Leirillä leiriläiset tiskaavat omat ruokailuvälineensä sekä lisäksi jokainen on vastuussa oman leirivartionsa alueen siisteydestä. Lisäksi jokainen on aina valmiina auttamaan kaveria, jotta yhteiselo olisi mukavaa ja kaikille saadaan mahdollisimman huikea leirikokemus!

HUOM! Leiriläistä ei saa tuoda eikä hakea ilman leirin johdon suostumusta missään vaiheessa leiriä!

UINTI

Käymme muutaman kerran uimassa ja peseytymässä leirin aikana. Uinnin ja peseytymisen aikana rannalla on aina useampi johtaja vahtimassa sekä noudatamme uimapari-menetelmää.

PUNKIT

Kuten kaikkialla Suomessa, myös leiripaikalla esiintyy punkkeja. Alue ei ole niille ihanteellinen, mutta niiltä ei valitettavasti voi välttyä. Jos leiriläinen löytää itsestään tai kaveristaan punkin, tulee se käydä otattamassa pois ensiaputeltalla. Teemme punkkitarkastukset päivittäin leirivartioissa. Leirin jälkeen leiriläinen on hyvä kertaalleen tarkistaa punkeista ja katsoa, ettei punaisia jälkiä nouse mahdollisen pureman ympärille. Jos näin käy, on hyvä käydä terveyskeskuksessa näyttämässä jälkeä. Punkkirokote on hyvä olla voimassa, mutta ei ole pakollinen.

VARUSTELISTA

Varustelistaa pääset tutkimaan täältä.

1-1 of 1