Blogi‎ > ‎

11.06. Tuli- ja vierailupäivä

lähettänyt Jari Marvia 11.6.2016 klo 15.50   [ 11.6.2016 klo 15.57 päivitetty ]
Liekkejä ja herkkiä hetkiä

Kylmän yön jälkeen leiri heräsi jälleen klo 7.00 ja siitä siirryttiin suoraan lipunnostoon. Aamupalana tarjolla oli kaurapuuroa.
Puolitoista tuntisten siivoustalkoiden jälkeen leiri saatiin esittelykelpoiseen kuntoon vierailupäivään saapuville vanhemmille.


VIerailupäivän ohjelmassa oli erilaisia jo aiemmin leirillä nähtyjen rastien uusinta versioita, mutta oli siellä pari uuttakin rastia. Tukkihumalaa löytyi rannalta, teltta-alueen reunalla oli eri partiopaitojen esittely, lippuaukealla löytötavaroiden jakoa ja pieni köysirata, ja saappaanheittoa rannan ja ruokailukatoksen välissö olevan jyrkänteen reunalla. Toimintarastit oli vapaasti kaikkien kierrettävissä. Lounaaksi tarjolla oli suuren joukon kestosuosikkia eli hernekeittoa.
Leirinjohtajien kiitospuheiden, huutojen ja laulujen sekä muutamien koti-ikävä-itkujen jälkeen vierailupäivän autot ja bussi palasivat takaisin pääkaupunkiseudulle. Heti vierailupäivän päätyttyä siirryttiin itse tulipäivän ohjelmaan. Leiri jaettiin lippukunnittain kiertämään tulirastit. Ensimmäisellä rastilla vuoltiin iltaohjelmaan varten vaahtokarkkikepit. Toiselta rastilta löytyi sammutuspeitteen käytön pikakurssi ja opeteltiin samalla miten tuli sammutetaan poistamalla yksi kolmesta tärkeästä palamisen osa-alueesta. Kolmannella rastilla oli erilaisia tulenteko tekniikoita esittelyssä ja koetuksessa. Koestuksessa oli tuluksia, kahden puun hankaus menetelmää ja kuivia risuja, kaisloja ja lehtiä hyödyntävä nuotionaloitus.
Koti-ikävää aiheuttaneen vierailupäivän takia leiriläisten moraalia kohotettiin kanttiinin avaamisella yhdeksi rastiksi iltapäivän rastikierrokselle.
Aikataulu syistä päivällinen ajoittui keskelle rastikiertoa. Päivälliseksi tarjoiltiin lihapullakastiketta ja perunoita.Rastikierron päätytyä leiriläiset kävivät valmistautumassa leirin viimeistä iltanuotiota varten kerrospukeutumalla hiekkaranalla ollutta viileää merituulta vastaan. Iltanuotiolla huudettiin kilpaa, laulettiin nuotiolauluja ja palkittiin ansioituneita johtajia sekä leirinjohtajat esittivät lyhyen interaktiivisen näytelmän. Leiriläisten tehtävänä oli saattaa sankari vihollisten joukkojen läpi antamalla tiettyjä komentoja vastaan tulleita vihollisia vastaan. Onnistuneesti sankarin saattamisesta maaliin, palkittiin leiriläisiä vaahtokarkeilla joita he pystyivät paistamaan nuotioilla. Iltapalaksi tarjolla oli hampurilaisia itse valitsemilla täytteillä.Iltapalan jälkeen oli iltatoimien aika. Makuupusseihin päästyään leirin nuorimmille luettiin vielä iltasatu. Hiljaisuus saapui viimeisen kerran leiriin klo 22.00.


Kiitos vielä kerran kaikille vierailupäivänä käyneille!

-Viestintä

Comments