Blogi‎ > ‎

10.06. Vesipäivä

lähettänyt Jari Marvia 10.6.2016 klo 15.24   [ 10.6.2016 klo 15.32 päivitetty ]
Vettä, vettä, vettä ja rakeita

Leiri heräsi aurinkoiseen, mutta viileään aamuun klo 7.00. Lipunnoston jälkeen päästiin nauttimaan ravitsevaa aamupuuroa. Edessä oli kostea ja kolea päivä.


Aamun ensimmäinen aktiviteetti oli valkoisten paitojen joukon nujertaminen. Ainut tapa, millä valkoinen paita taltutetaan, on paitojen tahriminen kaikkilla maailman väreillä. Tämä toteutettiin kohdistetulla värihyökkäyksellä käyttäen värjättyä vettä täynnä olevia vesi- ja limupulloja. Pitkän taistelun jälkeen leiriläiset saivat paidoista sotasaaliiksen leiripaidat.
Ennen lounasta ehdittiin vielä leikkiä pari leikkiä mm. "Kuka pelkää suurta johtajaa". Lounaaksi leiriläisille oli tarjolla nakkikeittoa.
Lounaan aikana armeijan kuorma-auto haki vesikuutiot täytettäviksi.Leirifiilistä:

Iltapäivän ohjelmana oli präihis, joka on eräänlainen lipunryöstö, jossa kasataan pisteitä viemällä vastapuolen pelaajien elämännauhoja omaan kotipesäänsä. Leiri jakaantui kolmeen joukkuseen ja yhteen pieneen johtajista koostuvaan joukkueseen, joiden elämännauhat olivat paljon arvokkaampia kuin muiden pelaajien. Niiden vieminen on vain huomatavasti haastavampaa. Hermittavasti kesken pelin alkoi ikävä raekuuro, joka jatkui aina pelin päättymisen yli (leirin viestintä ei tästä syystä saanut kuvamateriaalia, mutta kiinnostuneille löytyy kuvia täältä). Tämä ei kuitenkaan suurinta osaa leiriläisiä haitannut, sillä leikki jatkui päätökseen saakka. Märät vaatteet saadaan aina kuiviksi ja tätä varten oli leirin johtajisto onneksi pystyttänyt kuivausteltan hyvissä ajoin.
Pikaisen välipalan päätteeksi leiriin saapui paikallisen vapaapalokunnan (Skogby FBK) paloauto esittelykierrokselle. Kaikki pääsivät tutustumaan paloauton kalustoon, laitteisiin ja tekniikkaan. Halukkaat saivat myös kokeilla paloletkun käyttöä.
Päivälliseksi oli tarjolla kanarisottoa ja nuudeleita.Päivällisen jälkeen oli saunomisen vuoro. Ensin pääsivät tytöt ja sitten pojat saunomaan ja peseytymään. Osa uskalsi jopa käydä meressä kastautumassa. Ennen vaihtoa, pojat ehtivät käydä vielä raviradalla alkulämmöiksi.
Illan mittaan kuivaustelttasta alkoi saada kuivuneita vaatteita takaisin käyttöön tai pakattavaksi pois.
Iltapalaksi muonitus oli valmistanut marjakiisseliä.Hiljaisuus saapui leiriin jälleen klo 22.00 Osalla tämä venyi hieman myöhemmäksi saunomisen taki.
Ei ehkä ihanteellisin päivä vesipäivälle, mutta on sitä huonompiakin säitä koettu.


-Viestintä
Comments